پرینت

مصرف پالم در فرآورده‌های لبنی؛ از نگرانی تغذیه‌ای تا تقلب اقتصادیروغن پالم روغنی گیاهی است که از واریته خاصی از نخل خرما حاصل می‌شود. این روغن در مقایسه با روغن‌های دیگر که در دمای معمولی مایع هستند به‌دلیل اسید چرب اشباع بیشتر جامد است.
مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: روغن پالم فاقد ترانس به‌عنوان ایزومر اسید چرب است که برای بدن زیان‌آور بوده و در اثر هیدروژنه کردن روغن‌های مایع ایجاد می‌شود.
جواد حصاری با اشاره به هیدروژناسیون چربی شیر در بدن نشخوارکنندگان، افزود: چربی شیر دارای اسید چرب ترانس بوده چون در شکمبه نشخوارکنندگان هیدروژناسیون مانند کارخانه‌های روغنکشی انجام می‌پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مقایسه با سایر روغن‌های مایع اسید چرب موجود در پالم بیشتر است.
مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز با اشاره به شباهت روغن پالم با چربی شیر، ادامه داد: روغن پالم از نظر اسیدچرب اشباع مشابه چربی شیر بوده، اما ترانس ندارد.
حصاری تصریح کرد: دوسوم از چربی شیر اشباع بوده، اما اسیدهای چرب غیراشباع روغن پالم بیشتر است.

افزوده شده روغن پالم به فرآورده‌های لبنی عاملی برای افزایش اسیدهای چرب غیراشباع
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به خبرنگار ایانا گفت: محصول شیر و ماست قبل عرضه فقط باید از فرآورده‌های لبنی تهیه شده باشد و مجاز به استفاده از چربی غیرمجاز نیستیم.
صُدیف آزادمرد افزوده شدن روغن پالم به فرآورده‌های لبنی را عاملی برای افزایش اسیدهای چرب غیراشباع دانست و یادآور شد: وقتی به فرآورده‌های لبنی روغن پالم اضافه می‌شود، ترانس کاهش یافته و اسیدهای چرب غیراشباع افزایش می‌یابد.
وی از عدم وجود چربی شیر مورد نیاز در کشور خبر داد و تأکید کرد: میزان تولید چربی شیر در کشور به اندازه‌ای نیست که کارخانه‌های مختلف اقدام به تولید شیر پرچرب، ماست پرچرب، پنیر پرچرب و خامه کرده‌اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز افزود: استفاده از روغن زیتون نیز در فرآورده‌های لبنی امکان‌پذیر نیست.
آزادمرد خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از روغن پالم باید بر روی محصول تولیدی درج شود.

کاروتنوئیدهای موجود در روغن پالم برای سلامتی مفید است
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار ایانا اظهار داشت: روغن پالم فرمول اصلی روغن‌های سرخ کردنی، شکلات و بستنی است و جایگزینی ندارد.
سیدهادی پیغمبردوست روغن پالم برای سلامتی بدن ضروری دانست و ادامه داد: کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی موجود در روغن پالم که منشاء گیاهی دارد برای سلامتی مفید بوده و نقش آنتی‌اکسیدانی دارند.
وی تصریح کرد: ضرورتی ندارد برای پرچرب کردن محصولات لبنی از روغن‌های اضافی بهره گرفت، تولید این محصولات به روش طبیعی و سنتی مقداری چربی به همراه دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز یادآور شد: روغن‌های دیگر غیرپالم هم اگر به محصولات لبنی اضافه شود، تقلب در تولید است.
پیغمبردوست با اشاره به شرایط استفاده از روغن پالم و جایگزینی با چربی شیر تأکید کرد: استفاده از روغن پالم با مجوز و در شرایط تعریف شده می‌تواند جایگزین چربی شیر باشد.
بر اساس این گزارش، استفاده از روغن پالم از نظر تغذیه‌ای جای نگرانی ندارد، اما بحث اصلی تقلب اقتصادی است از این نظر که چربی ارزان‌تری با نام پالم جایگزین چربی گران‌قیمت شیر می‌شود./

گزارش: امیرمسعود طایفه سلطانخانی

 

منبع: خبرگزاری ایانا

آخرین به روز رسانی شنبه, 27 دی 1393 23:56

نوشتن دیدگاه


آمار بازدید سایت

600734
امروزامروز293
دیروزدیروز578
این هفتهاین هفته2318
این ماهاین ماه12405
آمار کلآمار کل600734
کاربران وارد شده: 0
مهمان: 11
شما اینجا هستید:   خانه اخبارگزیده اخبار خبرگزاری هامصرف پالم در فرآورده‌های لبنی؛ از نگرانی تغذیه‌ای تا تقلب اقتصادی

طراحی و اجرا توسط شهرام عطریان