تب کریمه کنگو را جدی بگیرید

 

با توجه به شروع  فصل گرما و امکان افزایش شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کشتار غیر مجاز دام به ویژه در محورهای ورودی و خروجی شهرها، معابر عمومی، عرضه گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال ممنوع است و شهروندان باید از خرید گوشت و فراورده های خام دامی بدون مجوز دامپزشکی جدا خودداری کنند.

در این اطلاعیه از گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، خانم های خانه دار وهمچنین روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سروکار دارند، درخواست شده با جلوگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز مراقب سلامتی خود باشند.

رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان کشتارگاه، انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری‌شده باید به مدت حداقل  24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر به‌صورت خام (جگر خریداری‌شده باید به مدت حداقل  48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ازجمله موارد مهم در مصرف گوشت است.

بر اساس این گزارش استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل،  اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا لمس کنه‌ها، خودداری از جدا و له‌کردن کنه‌ها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشم‌چینی دام‌ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان‌ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن و سم‌پاشی منازل و اسطبل‌های روستایی  برای کاهش جمعیت کنه‌ها از دیگر موارد بهداشتی است.

لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ازجمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد.

 

منبع خبر: اداره کل دامپزشکی استان فارس

تاریخ انتشار: 1402/02/05

کلیه حقوق این سایت متعلق به اتحادیه صنعت دامپروری استان فارس می باشد