تولید گوشت قرمز و شیر رونق می‌گیرد برنامه‌های جدید وزارت جهاد کشاورزی

محمدابراهیم حسن‌نژاد، در گفت‌وگو با اشاره به اینکه تأمین پایدار گوشت قرمز و شیر از اولویت‌های اصلی است؛ بیان کرد: برای دستیابی به این هدف، با تقویت مشارکت مردمی و بهبود مدیریت تولید، نیاز داخلی تأمین، و ثبات بازار تضمین می‌شود.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر سیاست توسعه زنجیره‌های تولید برای حذف واسطه‌ها و تضمین سود تولیدکنندگان، افزود: در حوزه گوشت قرمز، طرح‌هایی مانند مدیریت تولید قراردادی، بهبود مدیریت تولید مثل در گوسفندان و فعال‌سازی واحدهای پرواربندی غیرفعال و نیمه‌فعال در دست اجرا است.

وی ادامه داد:با تأمین دام نر پای پروار از منابع خارجی و اصلاح نژاد برای تولید دام‌های پربازده متناسب با اقلیم کشور، به دنبال افزایش تولید و کاهش وابستگی به واردات هستیم.  

حسن‌نژاد با بیان اینکه در بخش تولید شیر، پروژه‌هایی مانند بهبود و اصلاح نژاد گاوهای بومی و توسعه نژادهای دومنظوره در حال اجرا هستند، گفت: با ارزیابی ژنومیک و تشکیل پایه‌های ژنتیکی برای بهبود کیفیت و کمیت تولید شیر، و نیز تقویت زنجیره‌های تولید و عرضه شیر، به دنبال افزایش پایدار تولید و بهبود دسترسی مصرف‌کنندگان به این محصول هستیم.

وی جلب مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و تشکل‌های مردمی را برای عملیاتی شدن این برنامه‌ها ضروری دانست و گفت: در حوزه دام صنعتی، انتقال فناوری‌های نوین برای کاهش هزینه‌ها و افزایش ماندگاری محصولات، و در حوزه دام روستایی نیز، آموزش و ترویج بهترین تجربیات برای بهبود نرخ بره‌زایی، کاهش فاصله زایش و بهسازی اماکن دامی در دست اجرا است.

حسن‌نژاد با تاکید بر تلاش برای تأمین منابع تسهیلاتی  و روش‌های نوین تأمین مالی، مانند اوراق سرمایه‌گذاری، برای حمایت از تولیدکنندگان و تضمین سود سرمایه‌گذاری گفت:این اقدامات با هدف توسعه پایدار صنعت دامپروری و تکمیل ظرفیت واحدهای راکد، به زودی نتایج ملموسی در افزایش تولید گوشت قرمز و شیر خواهد داشت .

منبع خبر: خبرگزاری کشاورزی ایران

تاریخ انتشار:   1404/02/14

 

 

 

کلیه حقوق این سایت متعلق به اتحادیه صنعت دامپروری استان فارس می باشد