رشد ۲.۵ برابری واکسیناسیون دامهای استان مرکزی علیه بیماریهای مشترک
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین در این استان علیه بیماریهای مشترک از ابتدای سال جاری با رشد ۲.۵ برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، صورت گرفته است.
محمد فتاحی اظهار کرد: ۷۰۷ هزار راس دام سبک و سنگین در سال گذشته در استان مرکزی علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام( سل، تب مالت و هاری) واکسینه شدند که امسال این تعداد با راهاندازی و تجهیز اردوهای جهاد دامپزشکی در این استان به یک میلیون و ۹۳۰ هزار راس دام افزایش یافت.
وی از رشد ۱۴ درصدی واکسیناسیون دام سبک و سنگین علیه بیماری های واگیر دامی خبر داد و ادامه داد: در سال جاری ۶ میلیون و ۹۵۴ هزار راس دام در استان واکسینه شدند.
وی افزود: با تلاش گروه های جهادی در راستای کاهش بیماریهای انگلی در دامداریهای استان، سمپاشی ۵۰ هزار و ۳۱ راس دام انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۷۳ درصد افزایش دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: ۳۵۳ هزار و ۸۳۷ راس دام سبک و سنگین از ابتدای امسال تاکنون علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند که تعداد این دامها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافت.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به افزایش مراقبت و آزمایش بیماری های سل و بروسلوز در استان اشاره کرد و افزود: تست سل نیز در این مدت، بر روی ۴۸ هزار و ۵۲۰ راس دام سنگین انجام شده و دامهای آلوده از چرخه تولید خارج شدند.
فتاحی با اشاره به کاهش ۸۰ درصدی موارد مثبت بیماری های مشترک در سال جاری، خاطرنشان کرد: در آزمایشهای انجام شده، ۲۶ راس دام آلوده به سل، برسلوز، هاری و مشمشه تشخیص داده شد که حذف دام های آلوده انجام شد.
وی به اجرای طرح واکسیناسیون رایگان دامها علیه بیماری تب برفکی اشاره کرد و گفت: این طرح از ابتدای دی ماه جاری همزمان با سراسر کشور در این استان آغاز شد و نیاز است دامداران برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری همکاری لازم را با اداره کل دامپزشکی داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: بیماری تببرفکی از جمله بیماریهای ویروسی واگیردار دام است که در صورت شیوع، تلفات و خسارات اقتصادی فراوانی را برای واحدهای پرورش دام به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون نقش موثری در مقابله با بیماری تببرفکی دارد اما به تنهایی کافی نیست و باید رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه، کنترل تردد دام، دفن بهداشتی تلفات و ضدعفونی کردن دامداری ها در کنار امر واکسیناسیون برای جلوگیری از شیوع احتمالی این بیماری در دستور کار دامداران قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی به دامداران توصیه کرد که در زمان اجرای عملیات مایهکوبی تببرفکی، از خرید، فروش و نقل و انتقال کنترل نشده دام و تردد کارکنان و ماشینآلات بین واحدها خودداری کنند و ضمن همکاری با گروههای واکسیناسیون، نسبت به اعمال شرایط بهداشتی در واحدهای دامی خود اقدام کنند.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
تاریخ انتشار: 1402/11/21