۱۲۵۰ جنین اصلاح نژاد شده گاومیش رایگان بین گلهداران کشور توزیع می شود
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور از توزیع حدود هزار و ۲۵۰ جنین اصلاح نژاد شده به صورت رایگان در بین گلهداران کشور خبر داد و گفت: این جنینها از شرکتی دانش بنیان خریداری شده و با اخذ هزینه کارشناسی انتقال می یابد و دامدار با این اصلاح نژاد یک نسل به جلو حرکت میکند.
عباس اکبری شریف شامگاه پنجشنبه در حاشیه همایش ملی توسعه گاومیشداری در شهر رضوانشهر گفت: در حال حاضر ۲۵۰ هزار راس گاومیش در ۱۴ استان کشور وجود دارد که هشت استان از جمله خوزستان و گلستان در رتبه های برتر قرار دارند.
وی تصریح کرد: ۲ ایستگاه نیز در تولید مواد ژنی یا اسپرم فعالیت می کنند و این تولیدات به صورت رایگان در بین گله داران گاومیش توزیع می شود.
وی عنوان کرد: این امر به جریان ژنی کمک می کند تا ارتقای صفات تولیدی و تولید مثلی در گله های گاومیش رخ دهد.
وی اضافه کرد: در مقایسه با گلههای بومی که از کلچهها و یا گاونر استفاده می شود در ایستگاههای تولید مواد ژنی با ایجاد جریان ژنی از هم خونی با استفاده از تلقیح مصنوعی جلوگیری می شود.
اکبری شریف، برنامه های معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و مرکز اصلاح نژاد دام کشور را پرورش دام روستایی و عشایری اعلام کرد و افزود: گاومیش یکی از دام هایی است که کمترین اتکاء را به نهاده های دامی وارداتی کشور دارد.
وی یادآوری کرد: ۷۰ درصد هزینه نگهداری دام در بخش تغذیه مصرف می شود اما گاومیش حداقل وابستگی را به نهاده های دامی خارجی دارد و این امر می تواند نقطه قوتی در این صنعت و اصلاح نژاد دام باشد.
این مسئول افزود: اقتصادی کردن این صنعت که ۱۱ درصد از تولید ناخالص کشور و ۴۳ درصد ارزش افزوده حوزه کشاورزی را شامل می شود با استفاده از روش های علمی و افزایش بهره وری امکانپذیر است.
رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور گفت: دامپروران باید نگاه خود به این حوزه را تغییر دهند و این امر با حضور مروجان دامپروری، سرمایه گذاران بخش خصوصی و تشکل ها در سطح روستاها امکانپذیر است.
به گفته وی، مرکز اصلاح نژاد در بخش پرورش گاومیش از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده می کند تا جهش تولید را در صنعت گاومیشداری ایجاد کند.
وی تصریح کرد: در استان گیلان برخلاف خوزستان گاومیش ها به شدت آرام هستند و این نشان می دهد تمام تکنیکهای تولید مثلی بکار گرفته شده مرکز اصلاح نژاد صنعت گاومیش اثر بخشی خوبی داشته است.
وی تاکید کرد: برای سرمایه گذاری در این حوزه باید از ظرفیت صندوق های حمایت از کشاورزی و دامپروری استفاده شود و توسعه بیمه ای در اختیار این دامداران قرار گیرد تا این صنعت به صنعتی پایدار تبدیل شود.
منبع خبر: خبرگزاری ایرنا
تاریخ انتشار: 1402/07/27