کنه عامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دامها
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: کنهها عمدەترین عامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دامها هستند که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند.
ورمقانی اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل میشود، بیماری تب کریمه کنگو عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام میباشد که عمدتا توسط کنه ناقل منتقل میشود.
وی عنوان کرد: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل میشود، کنترل کریمه کنگو در حیوانات دشوار است زیرا چرخهی ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علایمی به وجود میآید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است.
ورمقانی بیان کرد: شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنهها اتفاق میافتد، گروههای در معرض خطر؛ بیشتر دامداران، کارگران کشتارگاهها، قصابان و کشاورزان میباشند.
وی در خصوص راههای جلوگیری از تب کریمه کنگو افزود: حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی، سمپاشی و ضدعفونی مکان دامی، پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علایم این بیماری را دارند از جملە راەهای جلوگیری ابتلا بە تب کریمە کنگو است.
ورمقانی در ادامە خاطرنشان کرد: همچنین نگهداری فراوردههای گوشتی قبل از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال در دمای صفر درجه، محافظت و جلوگیری از تماس مستقیم با حیوانات توسط کارگران کشتارگاهها و عموم افرادی که ممکن است با لاشه دام در تماس باشند، جلوگیری از کشتار غیرمجاز، تهیه گوشت از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و اجتناب از خوردن جگر خام یا نیمپخته میتواند از ابتلا بە تب کریمە کنگو جلوگیری کند.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
تاریخ انتشار: 1402/02/18