احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب مالت به دلیل مصرف فراوردههای لبنی سنتی
همکاری حداکثری دامداران محترم با اکیپهای واکسیناسیون بخش خصوصی و دولتی دامپزشکی یک اقدام مهم در پیشگیری از بروسلوز در دامهاست.
دکتر زیدآبادی رئیس این شبکه با بیان این که بیماری تب مالت یا بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است بیان داشته که این بیماری از لحاظ اقتصادی و بهداشتی مهم است و در تمام فصول سال وجود دارد اما در فصل بهار و پاییز به دلیل زایش و شیردهی دامها مخاطرات انسانی آن بیشتر میشود.
وی در ادامه افزوده راههای انتقال این بیماری مختلف است از جمله استنشاق هوای آلوده دامداریها، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی؛ اما مهمترین راه انتقال تب مالت استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیر پاستوریزه است چرا که میکروب بیماری ممکن است در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیر پاستوریزه وجود داشته باشد و در صورت مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.
از جمله اقدامات کنترلی برای پیشگیری از تب مالت واکسیناسیون دامها، تست سرمی بروسلوز، کشتار دامهای مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداریهای سنتی و صنعتی است.
دکتر زیدآبادی ضمن تأکید بر استفاده از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه بیان داشته است که همکاری حداکثری دامداران محترم با اکیپهای واکسیناسیون بخش خصوصی و دولتی دامپزشکی یک اقدام مهم در پیشگیری از بروسلوز در دامهاست.
منبع خبر: سازمان دامپزشکی کشور
تاریخ انتشار: 1402/02/17