پرورش گاومیش برای نخستین بار در شهرستان مشهد
رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مشهد از فعالیت اولین مرکز پرورش گاومیش در شهرستان مشهد خبر داد.
علی سادات شیرازی اظهار کرد: جوانی با همت و تلاش بسیار مشغول به پرورش گاومیش است و با وجود همه مشکلات و رنجهایی که در این راه کشیده و هنوز هم با سختیهای بسیاری دست و پنجه نرم میکند، به دلیل علاقه و تخصصی که به این کار دارد، در حال فعالیت و توسعه در این حوزه است.
وی افزود: گاومیش حیوان قانع و کمتوقعی است و در مقایسه با گاو از نظر میزان خوراک مصرفی و ریزمغذیها با خوراکی که گاو میتواند زنده بماند، گاومیش میتواند تولید شیر داشته باشد و با کمترین جیره غذایی، شیر با کیفیتتری تولید میکند.
رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مشهد خاطرنشان کرد: مقاومت این دام سنگین در مقابله با بیماریها در مقایسه با دامهای دیگر بیشتر و هزینه پرورش و نگهداری آن به مراتب کمتر است.
سادات شیرازی تصریح کرد: کارآفرین و پرورشدهنده گاومیش با تلاش بسیار توانسته ۳۰ راس گاومیش را پرورش دهد. همچنین این واحد تحت پوشش عملیات اصلاح نژاد دام صنعتی بوده و تمام دامهای موجود دارای شناسنامه رسمی دامهای ایران است.
وی افزود: گاومیش یکی از دامهای اهلی است که در مقایسه با گاو و گوسفند کمتر مورد توجه قرار گرفته اما یکی از مهمترین منابع تأمینکننده مواد غذایی به ویژه پروتئین محسوب میشود.
رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد: شیر گاومیش از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این شیر در مقایسه با شیر گاو دارای پروتئین و چربی بالاتری بوده و همچنین در شیر گاومیش ویتامینها و مواد معدنی بیشتری نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیم و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد استخوان است.
سادات شیرازی خاطرنشان کرد: پرورش گاومیش دارای مزایایی از جمله قدرت بالای این حیوان در سازگاری با محیط، مقاومت بالا به بیماریها که منجر کاهش بسیار زیاد در هزینههای کلینیکال (دامپزشکی) میشود؛ بالا بودن عمر مفید حیوان در مقایسه با گاو شیری (حدود ۱۰ تا ۱۲ سال)، کیفیت بالای گوشت تولیدی و... از دیگر مزایای پرورش این حیوان است.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط اقتصادی کنونی و با توجه به افزایش قیمت نهادههای دامی، هزینههای نگهداری دام رشد بسیار زیادی داشته است؛ لذا پرورش گاومیش میتواند مورد توجه قرار گیرد. کود تولیدی این حیوان نیز کیفیت بسیار بالایی دارد؛ لذا میتوان با ترغیب دامداران علاقهمند به پرورش این حیوان مفید از مزایای بسیار زیاد آن بیشرین بهرهبرداری را نمود.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
تاریخ انتشار: 1402/02/14