تاکید دامپزشکی برای تزریق واکسن تب مالت به دامها
دامداران خراسان رضوی برای تزریق واکسن تب مالت به دامها با شروع فصل گرما و احتمال افزایش شیوع این بیماری سریعتر اقدام کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: دامداران در صورت مشاهده علایم و تلفات خاص در دامهای خود باید مراتب را بلافاصله به دامپزشکی منطقه اعلام و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
محمود قربانزاده با بیان این که در هنگام حمل و نقل و جابجایی دام قبل از هراقدامی باید مجوز حمل از دامپزشکی اخذ شود افزود: بررسی سابقه واکسن دام در برابر این بیماری و صدور مجوز با در نظر گرفتن شرایط از مهمترین اقداماتی است که از شیوع بیماری در بین دام و در نهایت انتقال به انسان تاثیر دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است بنابراین مردم نیز باید در استفاده از محصولات لبنی به خصوص شیر توجه لازم را داشته باشند و شیر دوشیده شده از حیوانات را قبل از مصرف بجوشانند و حرارت دهند.
قربان زاده افزود: مایهکوبی دام در مبارزه با این بیماری و شیوع آن مرتب انجام میشود که بخش مهمی از گسترش آلودگی را کاهش میدهد، اما با این روش به تنهایی نمیتوان موارد تب مالت انسانی را به صفر رساند، زیرا رعایت اصول بهداشتی از سوی انسانها اهمیت بسزایی در کاهش میزان ابتلا به این بیماری دارد.
وی اضافه کرد: ارائه آموزشها در روستاها اهمیت بیشتری دارد، زیرا استفاده از شیر خام و شیر آغوز گوسفند بدون جوشاندن رایج است و این امر ریسک ابتلا به بیماری را افزایش میدهد، اما شیوع بیماری تب مالت در مناطق شهری پایینتر است، ولی همچنان به جوشاندن شیر توسط مردم تاکید داریم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در کنار واکسیناسیون دام و تاکید و توصیه به دامداران، ارائه آموزشهای عمومی در روستاها و شهرها مورد تاکید فراوان است.
۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ رتبههای نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
منبع خبر: خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: 1402/02/04