راهکارهای اصولی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

 

خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین دام و انسان در کشور گزارش نشده است.

مدیر روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور گفت: تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است و در هر نقطه‌ای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.

امین اسدی افزود: این بیماری بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.

وی ادامه داد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی روند افزایشی نخواهد داشت که به شرح زیر است؛

 

۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی

 

۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام

 

۳- خودداری از تماس غشا‌های مخاطی بدن با ترشحات و خون دام

 

۴- خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز

 

۵- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی

 

۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال

 

۷- روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)

 

۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته

 

۹- ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود

 

۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

 

منبع خبر: خبرگزاری صدا و سیما

تاریخ انتشار: 1402/01/23

کلیه حقوق این سایت متعلق به اتحادیه صنعت دامپروری استان فارس می باشد