مصرف شیر فله و غیرپاستوریزه خطر ابتلا به تب مالت را بدنبال دارد

 

مدیرکل دامپزشکی قزوین هشدار داد که مصرف شیر فله و غیرپاستوریزه بدون جوشاندن باعث ابتلا به تب مالت می شود.

جلوخانی افزود: استفاده از شیر‌های فله‌ای که ممکن است آلوده باشند خطربه تب مالت را بدنبال دارد.

وی اضافه کرد: توصیه دامپزشکی و کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت مصرف شیر پاستوریزه یا استرلیزه است که خطر آلودگی و بیماری‌ها را به همراه ندارد.

 این مسوول همچنین گفت: دیدگاه برخی افراد در جامعه که شیر و لبنیات سنتی از کیفیت و سلامت بیشتری نسبت به محصولات پاستوریزه و استرلیزه برخوردار است، صحیح و کارشناسی نیست.

 مدیرکل دامپزشکی قزوین خاطرنشان کرد: افراد اگر شیر فله‌ای غیرپاستوریزه استفاده می‌کنند باید ۲۰ دقیقه در دمای ۱۰۰ درجه بجوشانند و پس آنرا مصرف کنند.

از یک هزار و ۴۲۰ بیماری شناخته شده بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که شایع‌ترین آن‌ها تب کریمه کنگو، تب مالت، سل، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، توکسوپلاسموز، هاری و سیاه زخم است.

 تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می‌شود؛ علائم تب مالت می‌تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد که اغلب با آنتی بیوتیک درمان می‌شود.

 

منبع خبر: خبرگزاری صدا و سیما

تاریخ انتشار: 1402/01/24

کلیه حقوق این سایت متعلق به اتحادیه صنعت دامپروری استان فارس می باشد