تبدیل پوست پسته به خوراک دام در مراحل پایانی
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم گفت: یکی از طرحهای پژوهشی مصوب استان طرح تحقیقاتی "آماده سازی و فراوری بقایای حاصل از پوست گیری پسته و مصرف آن در خوراک دام" است که توسط مرکز تحقیقات و ترویج کشاورزی مراحل پایانی خود را میگذراند.
سید مهدی قریشی امروز دوشنبه ۲۱ فروردینماه با اشاره به بازدید انجام شده از دامداری مورد پژوهش مستقر در شهرک دامشهر افزود: یکی از طرحهای پژوهشی مصوب استان طرح تحقیقاتی "آماده سازی و فراوری بقایای حاصل از پوست گیری پسته و مصرف آن در خوراک دام" است که توسط مرکز تحقیقات و ترویج کشاورزی مراحل پایانی خود را میگذراند و محققان با استفاده از پوست پسته، خوراکی برای دام تهیه میکنند و در حقیقت بخش عمدهای از پسماند و ضایعات مربوط به کشت پسته که به نوعی دور ریز میشوند تبدیل به محصولی برای خوراک دام خواهد شد که در این دامداری مراحل آزمایشی آن انجام شده است.
وی ادامه داد: برای رشد تولید و مهار تورم باید بهرهوری از منابع را افزایش دهیم و در این راستا کاهش هزینه تمام شده کالا و خدمات بسیار موثر خواهد بود لذا باید از منابع موجود استفاده بهینهتری نماییم که یکی از راهکارهای اساسی آن بهره گیری از پسماندها برای بازتولید یا مصرف مجدد است و این طرح تحقیقاتی نیز از پوست پسته برای مصرف دام استفاده خواهد شد و علاوه بر اینکه هزینههای تولید تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند، به رفع مشکل تامین نهادههای دامی نیز کمک خواهد شد.
معاون استاندار قم شعار سال را مورد توجه قرار داد و گفت: امسال نیز باید اولویت را بر دانش بنیانها قرار دهیم چراکه دانش تولید ارزش و ثروت میکند و میتواند به رشد تولید کمک شایانی داشته باشد و امثال این پژوهشها و تحقیقات که مبتنی بر توسعه دانش هستند مورد نیاز و حمایت جدی قرار خواهند گرفت.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
تاریخ انتشار: 1402/01/21