افزایش مصرف گوشت شتر، همزمان با سردتر شدن هوا

 

آمارها نشان می دهد که همزمان با سرد شدن هوا، مصرف گوشت شتر در ایران افزایش می یابد.

نتایج طرح‌های آمارگیری مرکز آمار کشور نشان می‌دهد که از ابتدای پائیز امسال و همزمان با سردتر شدن هوا، مصرف گوشت شتر در ایران افزایش یافته است.

در مهرماه امسال ۲ هزار ۲۶۶ نفر شتر در کشتارگاه‌های رسمی کشور ذبح (پِی) شدند که نسبت به مهرماه پارسال ۶ درصد افزایش داشته است.

در آبان ماه نیز، مصرف گوشت شتر افزایش یافته و به ۲ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

این رقم اگرچه نسبت به ماه مشابه پارسال ۹ درصد کمتر است،، اما نسبت به مهر امسال، اندکی افزایش را نشان می‌دهد.

در آذرماه و همزمان با سردتر شدن هوا، مصرف گوشت شتر که در قاموس طب سنتی طبع گرم دارد، بیشتر از ماه قبل شده و به ۲ هزار و ۳۷۱ نفر رسیده است.

میانگین وزن شتر‌ها در این ماه‌ها افزایش یافته و از حدود ۱۸۵ کیلوگرم به ۱۸۹ کیلوگرم رسیده است.

بر اساس برخی از آمارها، در ایران دستکم ۱۵۰ هزار نفر شتر موجود است که حدود نیمی از آنها  در سیستان و بلوچستان نگهداری می شوند.

علاوه بر گوشت شتر، شیر و چربی کوهان این مخلوق باوقار نیز مصرف غذایی و دارویی دارد و پشم و پوست آن هم مورد استفاده قرار می گیرد.

گوشت و شیر شتر نسبت به سایر دام ها چربی کمتری دارد.

 

منبع خبر: خبرگزاری صدا و سیما

تاریخ انتشار: 1401/11/09

کلیه حقوق این سایت متعلق به اتحادیه صنعت دامپروری استان فارس می باشد