دیدار اعضای کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی با رییس سازمان نظام دامپزشکی
اعضای کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی و مایهکوبی کشور با رییس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا دیدار کردند.
در این دیدار دکتر شهریار رئوفت رییس کانون سراسری انجمنهای صنفی مراکز درمانی، درمان را ویترین بخش خصوصی دامپزشکی دانست و عنوان کرد: «شروع فعالیت در بخش خصوصی با درمان است. همانطور که میدانید در ۱۹ استان انجمن صنفی و کلینیسین فعال داریم که بازوی کمکی سازمان نظام هستند. این موضوع به این دلیل است که بسیاری از اعضای انجمنها عضو شوراهای نظام استانها هستند.»
دکتر رئوفت از مالیاتهای کمرشکن بخش درمان گلایه کرد و گفت: «مالیاتهای بالای دامپزشکی خصوصا در بخش درمان ظلمی است که به همکاران مراکز درمانی وارد میگردد آن هم با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و تعداد زیاد پروانههایی است که صادر میشود. متاسفانه این مالیاتها فشار مضاعفی بر کلینیسینها است که این مشکل تنها به دست شما و با پیگیری و حمایت شما قابل حل است.»
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به هیاتهای بدوی انتظامی اشاره کرد و گفت: «دستورالعملها و قوانین هیات بدوی بالای ۱۸ سال است که تغییر نکرده است. متاسفانه هیاتهای بدوی بازدارندگی لازم را ندارند و به مرور زمان نقش آنها در نظام دامپزشکی کمرنگ شده است.»
دکتر رئوفت بحث تمدید پروانهها را حلقه مفقوده زنجیره درمان دانست و توضیح داد: «در خصوص تمدید پروانهها اعتراضاتی خصوصا در کلانشهرها بوجود امده است. متاسفانه سابقه دامپزشکان در تمدید پروانهها دیده نمیشود. خواهش ما این است دستورالعملها در این زمینه بازنگری شود.»
در این جلسه دکتر امیران، بازرس اصلی کانون و عضو صنفی انجمن مراکز درمانی استان خراسان رضوی با اشاره به رای دیوان عدالت اداری گفت: «متاسفانه این رای کار تمامی همکاران چه دام کوچک، چه دام بزرگ و حتی طیور را تحت شعاع قرار داد. کلینیکها همیشه با شهرداریها مشکل داشتهاند. »
وی تصریح کرد: «از آنجایی که دام کوچک مبحثی جدید است به همین دلیل شهرداریها حساسیت زیادی به آن نشان میدهند و با قوانین مختلف در کار آنها کارشکنی میکنند. اما رای دیوان چیز دیگری است. جلو رفتن این قضیه عواقب بدی برای دامپزشکان خواهد داشت. متاسفانه بحث جمعاوری کلینیکها مطرح است. اینده شغلی بسیاری از همکاران صنف دامپزشکی در خطر است و باید به جد پبگیر این موضوع بود.»
دکتر فرزاد فرقانی، خزانهدار کانون نیز از ابلاغ دیرهنگام تعرفهها گلایه کرد و گفت: «علیرغم گذشت ۹ ماه از سال هنوز تعرفهها ابلاغ نشده است. گاها تعرفهها توافقی انجام میشود که این هم میتواند به نوبه خود مشکلساز باشد.»
وی تصریح کرد: «مساله دیگر بحث نسخه درمانی و واکسیناسیون است. انتظار داریم بحث نسخه چه کاغذی چه الکترونیکی احیا شود. این موضوع خیلی از مشکلات درمان غیرمجاز را حل خواهد کرد.»
دکتر احمدی شاد عضو انجمن صنفی مراکز درمانی دامپزشکی استان گیلان و رییس نظام دامپزشکی استان گیلان نیز در این دیدار اذعان کرد: «انتظار حل مشکلات بخش دامپزشکی در چند ماه اول انتصاب شما به ریاست سازمان قطعا انتظاری دور از واقع است چون به حق میدانیم سازمان با چه مشکلاتی مواجه است. اما خواسته بخش خصوصی از سازمان نظام و خصوصا از شما این است که در جاهایی که میشود همانطور که از شخصیت شما انتظار میرود موضعگیری شفاف، محکم و قاطع داشته باشید. زیرا اگر به داد بخش خصوصی نرسید قطعا نابود خواهد شد.»
در ادامه این دیدار دکتر حامد زارعی، رییس سازمان نظام دامپزشکی ضمن اشاره به مسائل و چالشهای متعدد صنف گفت: «یکسری از این مشکلات و چالشها همیشه بوده است. همانطور که میدانید تعارض منافع در حوزه دامپزشکی به شدت زیاد است. هیچگاه ظرف این چندین سال صدای واحدی از دامپزشکی بیرون نرفته است. به همین دلیل در مجامع بیرونی و حوزه تصمیمگیری متقاعد کردن دیگران کار سختی است.»
وی تصریح کرد: «این موضوع به دلیل ذات رشته دامپزشکی است. تنوع کاری در حوزه دامپزشکی بسیار گسترده است. هر کدام از این کارها و حوزهها بالاخره در نقطهای در تقابل با هم قرار میگیرند. اما یک جایی بالاخره باید کنار هم بایستیم، هر صنفی قبول کند در قسمتی خودش را محدودتر کند تا به همبستگی و یکصدایی برسیم.»
دکتر زارعی در خصوص برگزاری انتخابات گفت: «در حال حاضر امکان برگزاری انتخابات سالم وجود ندارد. تا زمانی که این امکان و شرایط مهیا نشود شورای مرکزی شروع انتخابات را تصویب نمیکند. دیتاها و اطلاعات افراد به دلیل مشکلات پورتال قبلی در سازمان وجود ندارد. پورتال جدید البته در حال راهاندازی است و به زودی دیتاهای لازم روی پورتال خواهد نشست.»
وی در توضیح بیشتر افزود: «ساختاری که در حال حاضر وجود دارد دارای دیتای قابل اعتمادی نیست. باید زیرساختها انجام بگیرد و به محض بوجود آمدن شرایط و زیرساختهای لازم انتخابات در بهترین حالت و در صحت و سلامت کامل برگزار خواهدشد.»
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور همچنین گفت: «بحث احیای سازمان نظام دامپزشکی را در دستور کار گذاشتهایم. قانون سازمان نظام دامپزشکی و زیرمجموعه آن در حال احیا و اصلاح است به زودی برای بحث و گفتگو و تصویب به شورای مرکزی ارجاع خواهد شد.»
دکتر زارعی افزود: «در قانون جدید دیده شده است که رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور عضو انتخابی باشد.»
وی ادامه داد: «این بار کمیتههای سازمان طوری شکل داده شده است که علاوه بر بزرگان هر صنف، در همه کمیتهها حتما نمایندهای از انجمن صنفی مربوطه آن کمیته هم حضور داشته باشد.»
منبع خبر: سایت سازمان نظام دامپزشکی کشور
تاریخ انتشار: 1401/09/28